Allt om post och dess användningsområden

Avkalle

Allt om post och dess användningsområden

Vem blir inte glad av att få ett riktigt brev eller ett vykort i dessa digitala tider? Det finns något genuint över riktiga handskrivna brev eller kort, och det blir mer personligt. Posten har ett brett område där man har funktioner som utskick från företag i form av reklam, eller viktiga brev från myndigheter och uppdaterad samhällsinformation.

Varför är fysisk post så viktigt?

Utan post i pappersformat, skulle man inte få hem viktiga uppdateringar och dokument som skickas från myndigheter. Även om vi idag lever i ett allt mer effektiviserat och digitalt samhälle, är det inte alla som kanske har internet hemma, eller en skrivare för att skriva ut en ansökan. Tack vare utskick och leverans av fysisk post, kan man begära att få hemskickat dokument som måste fyllas i och skickas in. Fysiska postleveranser fyller fortfarande en mycket viktigt funktion och posten är en del av fungerande samhälle genom fysisk tillgänglighet. Post kan även handla om paket som ska hämtas ut, eller att man har beställt något från internet. All post går inte att digitalisera och får man hem reklamblad från mataffären, kan man bläddra i bladet även om man inte har internet. När man äger ett företag, är det av stor vikt att kunna använda sig av fysisk postgång. Pappersdokument kan behöva skickas och ett bra exempel, kan vara ett resultat av en bokföring som ska sändas till Skatteverket. En bokföring är inte komplett utan en professionell kontering! En kontering innebär redovisning av intäkter, kostnader och värden i en bokföring. Då kan det vara riktigt bra att ha en professionell konteringsstämpel för sina bokföringsdokument!

Nya lösningar för posten!

Posten har funnits i Sverige sedan det svenska postverket skapades 1636 och var då i form av något som hette postregale. Då posten och dess historia i Sverige präglades av långa leveranser med kurirer som fick rida genom krig, var posten långsam och tog tid. Med dagens moderna teknik och fraktbilar, kan posten nå ut till de flesta inom ett dygn över hela Sverige. Idag kan man även få sina räkningar digitalt och ladda ner smarta appar med digital brevlåda som till exempel Kivra, Min Myndighetspost, Digimail eller E-boks. När det kommer till paket som ska levereras, måste många idag hämta ut paketen på utlämningsställen. Nu har man kommit med ett nytt och smart koncept med postboxar för mottagare. Postboxar integreras med allt fler fastigheter för att man ska kunna få levererat direkt till boxen dygnet runt. Smarta postboxar innebär stora infrastrukturförändringar i Sverige och förenklar både för kund och företag!

Om författaren

kalle administrator