Så fixar du förvaring och post under en längre utlandsvistelse

Avkalle

Så fixar du förvaring och post under en längre utlandsvistelse

Planerar du att flytta utomlands? Eller göra en längre resa? Då finns det många praktiska saker som du behöver ordna i förväg, som förvaring av dina saker och din post.

Hyr ett förråd

Om du ska flytta utomlands eller vara borta en länge tid kan det vara smart att hyra ett förråd. Det finns flera fördelar med att hyra ett förråd. Först och främst kan du behålla dina ägodelar. Även om du flyttar till att annat land kan det vara smart att behålla delar av ditt hushåll under en tid, då du kan vilja flytta tillbaka hem till Sverige. Även om det inte känns så när du ska iväg. Du kan även hyra ut din bostad medan du är utomlands utan att dina mest personliga saker finns kvar i bostaden. Den smartaste lösningen är att hyra förråd hos Prinsens Lager. Det fina med just Prinsens Lager är att du kan köra fram med bil ändå till förrådet. Inga trappor eller korridorer. Så hyr ditt förråd i Västerhaninge hos Prinsens Lager, så kan du känna dig trygg under hela din utlandsvistelse. Du har flera olika storlekar att välja mellan, och kan även välja mellan kall- och varmförråd.

Packa rätt

När du ska hyra ett förråd är det klokt om du tänker igenom vad du verkligen vill behålla och vad som du kan sälja eller ge bort. Tänk också på att nyttja ditt förråd så mycket du kan. Köp kartonger som du enkelt kan stapla på varandra. Skriv också på varje kartong vad den innehåller. Placera sedan kartonger med saker som kläder, skor och husgeråd närmast dörren så att du enkelt kommer åt dem.

Din post

Om du ska flytta utomlands måste du anmäla det till Skattemyndigheten. Det är också smart att ha en digital brevlåda, som Kivra. Då kommer alla viktiga dokument och brev från myndigheter och anslutna företag dit. Det är även klokt att ha så mycket som möjligt som e-faktura och autogiro. Ha som mål att du ska vara helt digital. Gör sedan upp med en familjemedlem eller vän om att du ska kunna skicka post och paket till den, ifall du behöver nytt bankkort eller om du vill köpa något inför att du kommer tillbaka till Sverige.

Om författaren

kalle administrator