Skaffa en brevlåda av plåt: aluminium vs stål

Avkalle

Skaffa en brevlåda av plåt: aluminium vs stål

Ditt val av brevlåda är viktigare än vad du tror och ska inte underskattas. Faktum är att rätt typ av brevlåda hjälper till att skydda din post och avskräcka stöld och vandalism. Det sista du vill ska hända är att din post förstörs på grund av att brevlådan brister i kvalitet. Här får du praktiska tips på hur du väljer den bästa brevlådan. Läs vidare!

Välj en brevlåda av plåt

 

Nästa gång du behöver skaffa en ny brevlåda, köp inte första bästa du hittar, utan välj en brevlåda av bästa material. Plåt är ett bra alternativ och här kommer du få veta fördelarna med att välja mellan aluminium och stål. Faktum är att plåtslageri är ett klassiskt och traditionellt hantverk som ger ett vackert utseende. Titta bara på alla vackra plåttak som Kompetens Plåtslageri har lagt i Stockholm. Dessa tak är inte bara vackra utan samtidigt mycket tåliga och kommer att hålla mycket länge utan att läcka in vatten. Vidare gör Kompetens Plåtslageri en noggrann inspektion av taket och ger insiktsfulla förslag på lämpliga åtgärder och en tydlig offert. De är verksamma i en rad områden i Storstockholm och Uppsala:

 

  • Bromma
  • Huddinge
  • Nacka
  • Norrtälje
  • Södertälje
  • Sollentuna
  • Täby

Eftersom Kompetens Plåtslageri arbetat i branschen i flera generationer finns det många äldre som känner igen namnet. De förknippar det utan undantag med innovation, kvalitet och service.

Välj mellan två typer av plåtmaterial

Här får du en översikt över dina alternativ när det gäller brevlådor av plåtmaterial, aluminium och stål.

1. Aluminium – Brevlådor av aluminium är lika starka och tåliga som attraktiva och lätta. Vanligtvis har de fördelen att inte korrodera eller rosta och är mycket lättare än stål. Aluminium kommer dock att kosta lite mer, även om det kompenseras av att den håller längre än en brevlåda av stål.

2. Stål – Brevlådor av stål är tyngre än aluminium och är vanligtvis det mest ekonomiska och hållbara alternativet. Å andra sidan är stål mer känsligt för bucklor och repor. Vidare kan stål av lägre kvalitet börja rosta när det utsätts för fukt och salt.

Om författaren

kalle administrator